Rij naar de (banden)pomp

Rij naar de (banden-)pomp!

Direct naast het tankstation op het parkeerterrein bij de Makro en bij de ingang van de IKEA in Duiven staat al sinds oktober 2012 onze ‘Duurzame Bandenpomp’.

De  bandenpomp is één van de best gebruikte in Nederland. Even wat cijfertjes:

Aantal keer gebruikt 16.491 keer
Brandstofbesparing 65.468 liter
CO2 besparing 247 ton
Voorkomen bandenslijtage 2.381 banden
Totale kostenbesparing 315.070 euro

 

De slimme bandenpomp zorgt dat automobilisten zelf gratis en gemakkelijk hun autobanden op spanning kunnen zetten. De combinatie van zonnepaneel, omvormer en accupakket zorgen voor de energievoorziening waardoor geen bekabeling en graafwerkzaamheden nodig zijn. Met behulp van de speciale computer, eigen slimme software, groot touchscreen en data abonnement kunnen klanten desgewenst met hun kenteken de juiste bandenspanning voor hun personenauto op zoeken en aanbrengen. Er wordt nooit lucht uit de band gelaten. De automobilist wordt geholpen met correcties voor bijvoorbeeld winterbanden. Na het oppompen worden direct de besparingen getoond. De bandenpomp heeft een mooi en zichtbaar ontwerp en is gemaakt van bio composiet.

We willen deze duurzame bandenpomp de komende 5 jaar weer aan kunnen bieden. Om de kosten samen te dragen zijn we nog op zoek naar sponsoren die ons daarbij willen helpen. Wil je mee doen aan dit initiatief en jouw naam hier aan verbinden? Neem contact met ons op via info@gadeliemers.nl.