Pilot e-poolfietsen van start bij AVR en Indufil

AVR en Indufil zijn gestart met de pilot e-poolfietsen van Groene Allianties. Medewerkers van deze bedrijven kunnen gedurende enkele maanden de e-poolfiets uitproberen in het woon-werk en zakelijke verkeer. Een e-fiets van hoge kwaliteit uitgerust met een e-slot. De fiets kan door de werknemers online geboekt worden en met een verkregen code kan het e-slot geopend worden, dus geen gedoe voor de werkgever.Waarom een pilot?
De e-fiets is tot een reisafstand van zo’n 20 kilometer een aantrekkelijk alternatief voor de auto.

  • Het is gezond. Medewerkers zijn in beweging en verbrandt extra calorieën. Voor veel werkgevers is gezondheidsbevordering een belang item geworden, het stimuleren van het fietsgebruik levert hier een belangrijke bijdrage aan.
  • Het is kostenbesparend. E-fietsen is veel goedkoper dan autorijden. Naast de kosten van aankoop en verzekering heeft u vrijwel geen aanvullende kosten.
  • Het is snel. Zonder veel inspanning bereikt u al snel een snelheid tot 25 km/uur. Meestal kunt u de e-fiets direct bij de eindbestemming parkeren. Het bespaart daardoor tijd in het zoeken naar een parkeerplaats. Aangezien de kwaliteit van de fietspaden in Nederland tot de beste van de wereld behoren is de route van en naar huis in de meest gevallen veel korter dan met de auto.
  • Het is milieubesparend. Een middelgrote auto stoot per kilometer 120 gram CO2 uit. En de e-fiets? Niets!
  • Fietsen nemen weinig plaats in dus leveren een bijdrage aan het oplossen van parkeerproblemen.

Doel van Groene Allianties om deze pilot te starten is stimulering van duurzame mobiliteit. Het gebruik van een e-fiets kan naast een bijdrage aan de gezondheid van werknemers, ook een kostenbesparing opleveren voor zowel werkgever als werknemer. De pilot is gelanceerd om te kijken of meer werkgevers geinteressserd zijn in deelname om zoddoende, bij gebleken succes, de e-poolfietsen als deelfietsen in het gebied te kunnen continueren en daarmee een duurzaam en voordelig alternatief beschikbaar te hebben voor werkgevers en werknemers.

Interesse?
Heeft u als werkgevers interesse om ook deel te nemen, neem dan contact op met Rob Soeters onze Themamanager Mobiliteit rob.soeters@groeneallianties.nl Hij kan u een toelichting geven over de voorwaarden en de kosten.

Bij Indufil is één fiets beschikbaar                          Bij AVR staan twee e-fietsen

Poolfiets Indufil Fiets AVR

Een medewerker van Indufil die de                 Robert Hageman, Operations manager
fiets aan het uitproberen is.                               Watertreatment, Biomassincineration and
_                                                                              Energy from Waste.