Groene Allianties de Liemers ontvangt Green Business Club safari

Groene Allianties de Liemers, een samenwerkingsverband van Groene Allianties en DEC Liemers, werkt al een aantal jaren samen met de Green Business Club Nederland. Op woensdag 5 juli kwamen bestuurders en ondernemers die betrokken zijn bij lokale GBC’s uit alle delen van het land een kijkje nemen op de bedrijventerreinen in Duiven. Ook wethouders van de gemeentes Duiven en Westervoort, en een aantal Liemerse ondernemers waren aanwezig.

Eline Kik, directeur van Green Business Club NL, ontving de belangstellenden in het circulair gerenoveerde pand van Alliander in Duiven. Bart Blokland, voorzitter van Groene Allianties, verzorgde een rondleiding door het Alliander gebouw en vertelde vol inspiratie over de circulaire prestaties tijdens en na de renovatie.

Daarna ging het gezelschap samen met Jos de Bruin, programma manager Groene Allianties de Liemers, op bezoek bij de diverse projecten op het bedrijventerrein in Duiven. Duurzame projecten op het gebied van energie opwekken, energie delen, grondstoffen, mobiliteit en groene leefomgeving werden bezocht en toegelicht.
Erik Zweers van Energie van Hollandsche Bodem gaf een toelichting op de met zonnepanelen overdekte parkeerplaats van Alliander. Naast duurzame energie zorgt dit ook voor verkoeling en het schoonhouden van de geparkeerde auto’s.
Fred Hakvoort van BKC was aanwezig voor een toelichting op de groenvoorziening die gezamenlijk door de Makro en de gemeente Duiven is aangepakt.
Er werd een kijkje genomen bij het snelfietspad van Westervoort naar Zevenaar, welke op 2 plaatsen is verbonden met de bedrijventerreinen waardoor klanten en werknemers makkelijker met de fiets kunnen komen.
Ook werd de koelmachine op het dak van de AVR toegelicht. Deze zet warmte rechtstreeks om in koeling. Hierdoor wordt de beschikbare warmte in de zomer gebruikt om ruimtes te koelen. Mooi alternatief voor de elektriciteit slurpende airco’s.

De middag werd afgesloten met een feestelijke netwerkborrel.

Eline Kik, directeur GBC-NL “Ik heb alleen maar enthousiaste reacties gekregen, de mensen vonden het echt interessant en inspirerend om te horen wat jullie allemaal doen”.

Een geslaagde safari, en goed om van elkaar te leren!