Groene Allianties De Liemers gepresenteerd op 7 november 2016

Duurzaamheid loont!

DEC Liemers en Groene Allianties gaan samenwerken

Met die boodschap spraken DEC Liemers en Groene Allianties maandag 7 november hun relaties toe. Beide partijen zijn al enige tijd actief op het gebied van duurzaamheid. Door hun krachten te bundelen en intensief te gaan samenwerken kunnen zij nog meer lokale business cases oppakken en dat op de schaal van de gehele Liemers.

Op het Liemers College in Zevenaar begon dagvoorzitter Robert Hageman de bijeenkomst met de opening: “Wat als jullie een appje van moeder aarde zouden krijgen? Wat zou zij dan appen?” Een goede aanleiding om samen met elkaar actief aan de slag te gaan met de vraag, hoe willen wij dat de Liemers er in 2030 duurzaam uitziet?

Aansluitend lichtten beide stichtingen hun ambities en plannen toe. Onder de naam Groene Allianties de Liemers willen zij hun krachten bundelen en van de Liemers in 2030 een energie neutrale en volledig circulaire regio maken. Een gezamenlijk document waarin alle plannen zijn opgenomen werd onder toeziend oog van Henk Dekker, voorzitter van Lindus, gezamenlijk ondertekend. Bart Blokland, voorzitter Groene Allianties: “Door het smeden van coalities met bedrijven, overheden en onderwijs- en kennisinstituten en het gezamenlijk uitvoeren van projecten laten wij samen zien dat duurzaamheid loont!” Mark van Weterlaak, voorzitter van DEC Liemers vulde aan: “En dit doen wij op allerlei duurzame thema’s, of het nu gaat om ontwikkelen, investeren, distribueren, consumeren, herinrichten of besparen.”

Het geheel werd ter plekke uniek vormgegeven door tekenaar Frank Los.