Meld je aan voor Regie op Energie!

Energie besparen was nog niet eerder zo makkelijk

Met regie op energie sluit je een 4 jarig abonnement gericht op energiebesparing. In die periode helpen wij je met het in beeld brengen van de besparingsmogelijkheden en de monitoring van de voortgang. Door deelname voldoe je tevens aan wettelijke verplichtingen op het gebied van energiebesparing. Ontdek met ons de kansen die het jou biedt!

Voor wie?
MKB-ondernemers, organisaties of instelling in de Liemers die kosten willen besparen en voldoen aan de wettelijke verplichtingen op het gebied van energiebesparing maar er zelf geen tijd voor
hebben.

Voorbeelden uit de Liemers:

Waarom?

 • Je bespaart kosten op energiecontracten en -verbruik
 • Je investeert in waardevermeerdering van je bedrijfspand
 • Je voldoet aan wettelijke verplichtingen op het gebied van energiebesparing
 • Je verhoogt het werkcomfort voor werknemers
 • Klanten werken graag samen met ondernemers die duurzaam ondernemen
 • Je draagt bij aan een schoner omgevingsklimaat in de Liemers

 

Hoe werkt het?

 • Meld je aan via onze website en stuur ons de meest recente jaarafrekening van je elektriciteitsleverancier
 • De energieconsultant maakt een afspraak met jou en eventueel jouw accountant of huisinstallateur
 • Je ontvangt van de energieconsultant een verslag van de afgesproken maatregelen
 • Wij nemen jouw deelname op in het overheidsregister
 • Je bespreekt jaarlijks met de energieconsultant de voortgang en eventuele nieuwe maatregelen

Wat kost het?*

*tarief 2020. Vraag de actuele tarieven op via info@gadeliemers.nl

De kosten van het 4-jarig abonnement zijn afhankelijk van je jaarlijkse energieverbruik:

Klasse Jaarlijks energieverbruik
in kWh en jaarlijks brandstofverbruik in m3 aardgasequivalent
Tarieven (excl.BTW)
 • 1
kWh < 50.000 en m3 gas < 25.000 € 1.467,-
 • 2
50.000 < kWh < 200.000 en/of 25.000 < m3 gas < 75.000 € 2.304,-
 • 3
kWh > 200.000 en/of 25.000 < m3 gaseq < 75.000 € 3.105,-

Dit is exclusief de kosten van je accountant en installateur.

Voor de eerste 100 deelnemers is een subsidie beschikbaar van maximaal € 1.000,-

 

Je kunt je abonnement uitbreiden met onze extra’s:

 • Contract-check: in het eerste jaar optimaliseren we jouw energiecontract.
 • Zelf (zonne)energie opwekken: beschikt jouw bedrijf of instelling over een dak of restgronden? Wij bekijken de mogelijkheden en helpen je van a tot z.
 • Dynamisch energie plannen: zicht op jouw maatregelen, actueel energieverbruik, kosten en besparingen met onze energieplanner.
 • Energielabel: sinds 1 januari 2018 is bij verkoop, verhuur en oplevering van utiliteitsgebouwen een geldig energielabel verplicht. Wij regelen voor jou de aanvraag van het juiste energielabel.

 

Download extra informatie

Huidige deelnemers aan Regie op Energie:

't Olde Schop

Arbor Media

ATH Autoschadeherstel

Bazo Velp

Blok

Boschman

Bram De Echte Bakker

De Duif

De Mars

De Ogtent

Frans Vos

Gemeente Duiven

Gringo's

Hosterpark

Hotel Gieling

Koenders totaalbouw

Liemers Novum

Plavei

Plok

Quadraam

Rotra

Stolwijk Kelderman

Timmerfabriek Bolder

Vink

Westerveld & Vossers

Zevenaar

Zingg Chocolaterie

Energieconsultants

Michiel Steerneman

Functie: Managing Consultant
Bedrijf: BlueTerra Energy Experts
Mailadres: michiel.steerneman@blueterra.nl
Telefoonnummer: 06 – 515 181 28
Social media (bedrijf): www.blueterra.nl

Persoonlijk profiel

Hoe ben je in dit “vak” terecht gekomen?
Het is eind 70-er jaren begonnen, toen ik een opdracht kreeg om een kunststof zonnecollector te ontwerpen voor warmwaterproductie voor een prijs van 50 gulden per m2.
Michiel ziet zichzelf als intermediair tussen organisatiebeleid en technische uitvoering. Als managing consultant zoekt hij proactief naar samenwerkingen om de industrie en grootzakelijke markt te verduurzamen. Zo is Michiel bestuurslid bij FedEC, waar hij zich onder andere inzet voor onafhankelijke en kwalitatief goede dienstverlening in de energiebranche en ontwikkelt hij milieubeleidsvisies in samenwerking met brancheorganisaties en regio’s.

Waar is het jou daarin vooral om te doen?
Het opbouwen van een vertrouwensrelatie met zijn opdrachtgever is voor Michiel cruciaal. Of het nu gaat om het ontwikkelen van de energievisie of het verduurzamen van processen in de energietransitie, als procesman zet Michiel in op het bij elkaar brengen van kennis en verantwoordelijkheden in het team.

Waar ligt jouw specialiteit?
Michiel is naast projectleider gespecialiseerd in MVO, CO2-prestatieladder, ketenanalyses en de Energie Prestatie Keuring (EPK). Binnen BlueTerra heeft hij een unieke werkwijze ontwikkeld waarmee ondernemers snel inzicht krijgen in energiebesparende maatregelen met een korte terugverdientijd. Michiel wordt regelmatig gevraagd als spreker tijdens symposia, workshops en congressen over duurzame energie en de energietransitie.

Wat spreekt jou in Regie op Energie het meeste aan?
Samen met Groene Allianties heb ik dit instrument bedacht en verder ontwikkeld. De basis wordt gevormd door een vertrouwensrelatie met alle betrokkenen.

Wat “heb” je met Groene Allianties en de Liemers?
Ik woon in de Liemers en met GAdL is het prettig samen te werken om onze gezamenlijke ambities te realiseren. Dit heeft ook geresulteerd in een samenwerkingsovereenkomst tussen GAdL en BlueTerra.

Jeroen Willems

Functie: Managing Consultant
Bedrijf: Willems technisch adviesbureau
Mailadres: jeroen.willems@wta-bv.nl
Telefoonnummer: 0316 261560
Social media (bedrijf): www.wta-bv.nl

Persoonlijk profiel

hoe ben je in dit ‘vak’ terecht gekomen?
Voor een deel werd het met de paplepel ingegoten maar techniek en installaties hebben mij van kinds af aan al geboeid. Na de opleiding MTS werktuigkunde, HTS installatietechniek en University in Manufacturing Management ben ik aan de slag gegaan bij een adviesbureau in Arnhem. Nadat ik daar vijf jaar gewerkt had vond ik de tijd rijp om bij mijn vader in het bedrijf te stappen. Mijn broer zou een jaar later beginnen en samen hadden we het plan Willems technisch adviesbureau van onze vader over te nemen. Dat heeft in 2010 plaats gevonden.

waar is het jou daarin vooral om te doen?
De missie die ons adviesbureau heeft is mij op het lijf geschreven, namelijk mensen helpen bij het ontwerpen en behouden van een optimaal werk- en/of leefklimaat.

Waar ligt jouw specialiteit?
Mijn specialisme is het ontwerp van klimaatinstallaties. En daarbij de balans zien te vinden tussen kosten en comfort. In kosten zit ook de post voor onderhoud en energie.

Wat spreekt jou in RoE het meest aan?
Met dat laatste tref je de link met de RoE van de Groene Allianties De Liemers. Wij kunnen onze klanten adviseren over energiebesparende maatregelen. Dat is ons vak, dat vinden we leuk. Bij een optimaal leef- en werkklimaat hoort namelijk ook een faire energierekening. Je wil niet teveel betalen.

Wat ‘heb’ je met GADL en de Liemers?
Als geboren en getogen Duivenaar draag je graag je steentje bij aan de verduurzaming van de regio. Sterker nog, misschien zijn we het met onze kennis wel moreel verplicht? Maar zo voelt het niet. Het is gewoon leuk werk.

Pieterjan van Nispen

Functie: Consultant
Bedrijf: Sunna Energie
Mailadres: info@sunna-energie.nl
Telefoonnummer: 06 53594377
Social media (bedrijf): www.sunna-energie.nl

Persoonlijk profiel

Hoe ben je in dit “vak” terecht gekomen
In 1999 heb ik een cursus energiebeheer, bij Stichting PHOE, gevolgd. Hierdoor ben ik per toeval als EPA adviseur in het vak gekomen. In 2000 heb ik bij AVR de overstap van productie, naar de energiehandelstak kunnen maken, waar ik aan de slag ben gegaan als analist/adviseur. Naast mijn werkzaamheden bij AVR heb ik in mijn vrije tijd ook EPA adviezen geven.

Waar is het jou daarin vooral om te doen
Het bieden van een kwalitatief en onafhankijk energieadvies, aan het MKB, is voor mij een belangrijke drijfveer. Uiteraard zorg ik hierbij, dat deze voldoet aan alle eisen die de overheid stelt aan een energieadvies.

Waar ligt jouw specialiteit
Energie management in de gebouwde omgeving en industrie, is mijn specialiteit. Hiervoor bezit ik een certificaat van de FEDEC. Mijn specialisaties zijn stoomsystemen en WKK systemen.

Wat spreekt jou in RoE het meeste aan
Met RoE bouw je een langjarige relatie met een bedrijf op, waardoor je kunt monitoren of adviezen, de gewenste resultaten (besparingen) opleveren. Daarnaast is er de mogelijkheid adviezen bij te stellen, indien nodig is. Hierdoor kan er een goede invulling gegeven worden, aan het energiemanagement.

Wat “heb” je met GAdL en de Liemers
Gadl en de Liemers, betekent voor mij, regionaal werken en werken in een omgeving waar ik woon en de mensen ken. GAdL is ontstaan door ondernemers voor ondernemers. Wanneer wij elkaar het licht in de ogen gunnen, kunnen wij van de Liemers een fijne, duurzame regio maken, waar het goed ondernemen is.