Samen energie besparen in Doesburg

29 februari: samen energie besparen in Doesburg

Samen energie besparen is makkelijker en voordeliger dan alleen. De gemeente Doesburg organiseert daarom een collectieve energiebesparingsactie speciaal voor woningeigenaren. De startbijeenkomst vindt plaats op 29 februari om 20.00 in de Burgerzaal van het stadhuis van Doesburg. De gemeente wil de actie zoveel mogelijk laten aansluiten op de behoefte van woningeigenaren. Vul daarom alvast de online vragenlijst in.

De Liemers wil in 2029 de meest duurzame regio zijn van Nederland. Minder energie verbruiken is daarin een belangrijke stap. Ook Doesburg zet zich in om dit doel te behalen. De gemeente wil het voor woningeigenaren daarom zo makkelijk mogelijk maken om energiebesparende maatregelen te nemen en zelf energie op te wekken. Voor de actie werkt de gemeente samen met Duurzaamheid Expertise Centrum DEC Liemers en Hoom. Hoom is een onafhankelijke organisatie die huiseigenaren begeleidt bij het energiezuinig maken van hun woning.

Op de bijeenkomst op 29 februari geven energiespecialisten van Hoom uitleg over de beste besparingsmaatregelen en bieden ze inzicht in kosten en besparingen. Aan bod komen spouwmuurisolatie, vloer/bodemisolatie, dakisolatie, HR-ketels en zonnepanelen. Ook presenteren ze het aanbod van geselecteerde (lokale) bouw- en installatiebedrijven. Wie interesse heeft in een of meer van deze energiebesparende maatregelen krijgt persoonlijke begeleiding van Hoom: van advies tot oplevering. Bij voldoende deelname geldt een wijkkorting.

Vul alvast de enquête in
De energiespecialisten kunnen wensen, tips en ervaringen van woningeigenaren goed gebruiken. Vul daarom de vragenlijst in op www.maakjehuishoom.nl/doesburg. Wie de vragenlijst invult, maakt bovendien kans op een WakaWaka, een lamp op zonne-energie. Voor meer informatie over de energiebesparingsactie kijkt u op: www.maakjehuishoom.nl/doesburg.