Interview Mark van Westerlaak, voorzitter GAdL

Op welk duurzaam succes ben je trots?
Ik ben erg trots op het project Stroomlijners. Dit is een project dat we vanuit Groene Allianties de Liemers hebben opgestart met een groep leerlingen van het Candea College in Duiven en het Liemers College in Zevenaar. Hierin hebben we gezamenlijk een app ontwikkeld waarmee de leerlingen zelf thuis energie kunnen besparen. Het betrekken van de jeugd bij duurzame projecten is erg belangrijk, hierin ligt nog een grote uitdaging. Ook ben ik trots op het project Vitens Vechterweerd, waarvoor IA Groep in 2015 de gouden kikker award in ontvangst heeft mogen nemen. Deze award is een initiatief om de ontwikkeling van duurzaam bouwen te stimuleren.

Ik ben hierin met name trots op het feit dat we in het gehele ontwerpproces en bij het maken van de keuzes hierin de omgeving, waaronder direct omwonenden en de gemeente, heel nauw hebben betrokken. Iedereen die hieraan heeft meegewerkt is er dan ook echt trots op en dat is iets heel moois.

Welke mooie plannen heb je nog? Waar zie je kansen?
Binnen IA Groep hebben we sowieso de plannen om meer vergelijkbare projecten als Vitens Vechterweerd te maken samen met onze opdrachtgevers. Met GAdL willen we echt het verschil in de regio gaan maken! Hier liggen veel uitdagingen en kansen om mooie dingen te realiseren. De samenwerking binnen GAdL met alle verschillende partijen als overheden, onderwijsinstellingen en bedrijven is hierin erg belangrijk.

Wat is voor jou de meerwaarde in de samenwerking met Groene Allianties de Liemers?
De echte meerwaarde in de samenwerking met GAdL zit in de onafhankelijke verbinding. GAdL creëert een onafhankelijk platform waar men bereid is om iets te delen zonder dat er een gevoel van concurrentie heerst. Iedereen stelt zich heel anders op, wat maakt dat wij onze duurzame projecten samen kunnen realiseren.

Waarom zouden nog meer ondernemers zich aan moeten sluiten bij GAdL?
Zonder jou zijn we als GAdL niet compleet! Als we collectief in de regio dingen willen bereiken hebben we iedereen nodig. In welke vorm is niet belangrijk, als je maar aansluit en meedoet!