Interview Henk Dekker, voorzitter Lindus

Op welk duurzaam succes ben je trots?

Ik ben trots op het feit dat we vanuit Lindus de aanzet hebben gegeven om Duurzaamheids Expertise Centrum (DEC) Liemers op te richten dat nu samen gegaan is met Stichting Groene Allianties onder de vlag Groene Allianties de Liemers.

Welke mooie plannen heb je nog? Waar zie je kansen?

We hebben heel veel plannen om alle bedrijventerreinen in de Liemers self supporting te maken. Daar liggen veel kansen in met name het plaatsen van zonnepanelen, aangezien er relatief veel panden met platte daken staan. Het is natuurlijk niet zo dat alle platte daken geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen, maar veel ervan wel. Ook staan er veel grote logistieke bedrijven die een dusdanig groot dakoppervlakte hebben dat ze ook energie aan de buurman kunnen leveren.

Mijn droom is dat alle 34 bedrijventerreinen in de Liemers volledig energie neutraal zijn.

Wat is voor jou de meerwaarde in de samenwerking met Groene Allianties de Liemers?

Ik bekijk dit vanuit het oogpunt van Lindus. Stichting Groene Allianties werkte aan goede en mooie dingen op de bedrijventerreinen in Duiven, maar het ontbrak aan massa. Lindus had DEC opgericht en werkte aan mooie dingen op andere bedrijventerreinen. Het was een logische stap om dit samen te voegen. GAdL heeft daardoor nu veel deskundigheid in huis. We kunnen erg van elkaar leren en de goede dingen uitwerken in de hele Liemers!

Waarom zouden nog meer ondernemers zich aan moeten sluiten bij GAdL?

Duurzaamheid gaat ons allemaal aan! Naast het feit dat bedrijven zelf steeds duurzamer willen zijn, zijn er ook wettelijke verplichtingen met betrekking tot energieverbruik. Als je je aansluit bij GAdL kunnen we hier samen aan werken en kan je gebruik maken van alle kennis die wij al hebben verzameld.