Boeiende ontmoeting met gedeputeerde Jan Jacob van Dijk

Op 2 juli 2015 is gedeputeerde Jan Jacob van Dijk uitgebreid in gesprek gegaan met kartrekkers van het DEC Liemers. Te gast bij BKC BV te Zevenaar nam de gedeputeerde uitgebreid de tijd om kennis te maken met de ambities, de projecten en vooral de mensen in en achter het DEC Liemers.

Jan Jacob van Dijk is binnen het college van Gedeputeerde Staten van de Provincie Gelderland onder meer verantwoordelijk voor ‘Energietransitie’, de provinciale route naar energiebesparing en duurzame energie.

Onze Liemerse delegatie bestond uit leden van de stuurgroep DEC Liemers, Mark van Westerlaak en Jeroen Willems, Lindus voorzitter Henk Dekker, namens de gemeenten wethouders Tienke van de Werf (Zevenaar) en Hans Breunisse (Westervoort), namens de stuurgroep  ‘Duurzaam Wonen de Liemers’ Geron Verdellen en gastheer Fred Hakvoort (actief in het bouwteam Scholing).

Met veel interesse en belangstelling nam de gedeputeerde kennis van onze presentaties en verhalen. Veel is de revue gepasseerd: onze missie en uitgangspunten; waarom ondernemers (Lindus, MKB’s) deze kar zijn gaan trekken; waarom gemeenten aangesloten zijn; wat de projecten zijn die momenteel lopen rond afval, energie, scholing en duurzaam wonen; en wat onze ambities zijn voor de komende jaren.

De gedeputeerde was onder de indruk van hetgeen we in de Liemers met het DEC al bereikt hebben: “Jullie hebben hierdoor een voorsprong op andere regio’s. Zorg dat je die voorsprong houdt!

Jullie zijn door en binnen het DEC al goed georganiseerd. Ondernemers, overheden en onderwijs zijn in de Liemers al aan het samenwerken. Jullie hebben onderling al korte lijnen ontwikkeld. Prima! Deel resultaten met andere regio’s…”