Groen zorgt voor een aangename en gezondere omgeving voor bezoekers en werknemers op een bedrijventerrein. Het stimuleert ook de beweging in het langzaam verkeer. Bedrijven willen zelf op het eigen terrein vergroenen. Er blijkt behoefte te zijn aan meer samenhang tussen de diverse delen van het terrein maar ook tussen de openbare ruimte en de bedrijfskavels. Deelnemende partijen verbinden zich om gezamenlijk toe te werken naar een duurzaam en groene werkomgeving in de Liemers.

Zichtbaar Groen
De beplanting op een gemiddeld bedrijventerrein is saai, en duur in onderhoud. Veel terreinen bestaan uit gras, wat veel onderhoud vraagt. Dit kan aantrekkelijker en goedkoper. We hebben samen met BKC de uitdaging aangenomen het bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf een kwalitatieve, aantrekkelijke uitstraling te geven door middel van duurzame materialen en planten. BKC voert de herbeplanting van Nieuwgraaf al uit in het kader van het Revitaliseringsprogramma van gemeente Duiven.

BKC maakt hierbij gebruik van de BKC Groenscan® met als doel de (beeld)kwaliteit van het openbaar groen duurzaam te verbeteren. Het bedrijventerrein wordt door het uitgebalanceerde sortiment beplanting een kleurrijk geheel. Het terrein krijgt samenhang, een duurzamer imago en verhoogt daardoor de aantrekkingskracht voor medewerkers, bezoekers en mogelijke nieuwkomers.

Er zijn vaste planten met het certificaat Milieukeur aangeplant. Een voordeel van vaste beplanting is dat het snel dichtgroeit. Dit resulteert in weinig onkruid en heeft daardoor weinig onderhoud nodig, wat de CO2 emissie ten goede komt. Bovendien zijn er minder kosten aan verbonden.

De natuurlijke habitat wordt in stand gehouden door de BKC groenscan® beplanting. Nuttige insecten zoals bijen en klein wild vinden hun beschutting en nestmateriaal. De uitgebalanceerde beworteling van de planten zorgt voor een goede doorlaatbaarheid en gunstig klimaat voor het bodemleven.