Projecten: Bouw & Wonen

4
Bouw & Wonen

Collectieve zonne-energie voor particulieren

Groene Allianties de Liemers werkt samen met ondernemers en woningcorporaties aan een concept om zonnepanelen op daken van woningen van particulieren en huurders te leggen, met een voor alle betrokkenen aantrekkelijk verdienmodel. De doelgroep zijn bewoners die dit financieel niet of nauwelijks op kunnen brengen. We willen ons concept in een pilot toepassen en daarna uitbreiden.
Bouw & Wonen

Stroomlijners: jongeren aan de slag

De werkgroep ‘Stroomlijners’ bestaat uit 15 enthousiaste jongeren van het Liemers College en het Candea College. Zij ontwikkelen een app waarmee jongeren thuis energie kunnen besparen en er ook slim goed geld meer kunnen verdienen. De jongeren delen mee in de winst die door energie besparen ontstaat.De app geeft inzicht in het energieverbruik en laat een diversiteit aan mogelijke maatregelen zien om de woning te verduurzamen. Via de app kunt je contact leggen met Liemerse ondernemers die je verder kunnen helpen.
Bouw & Wonen

Duurzaam wonen de Liemers

De regiegroep ‘Duurzaam Wonen De Liemers‘ ontwikkelt samen met Liemerse stakeholders - zoals woningcorporaties, gemeenten, banken, ondernemers - nieuwe projecten om de verduurzaming van de huidige woningen (particulieren en huurders) te versnellen. De regiegroep faciliteert diverse initiatieven en ontwikkelt samenhang en kansen voor medefinanciering.
Bouw & Wonen

Liemers Energieloket

Energie besparen, isoleren, duurzame energie opwekking met zon of wind….
Allemaal dingen waar ook de particuliere woningeigenaar in de Liemers mee aan de slag kan gaan. Maar hoe dan precies en met wie? Wat is slim om wel en niet te doen? Wat is (technisch) mogelijk? Waar moet ik vooral aan denken? Welke financieringen zijn er allemaal ....?